Aktiviteter för barn

Aktiviteter för barn

Biblioteken i Svalövs kommun arrangerar många olika aktiviteter för barn och unga året runt. Det kan vara teaterföreställningar, digitalt skapande, kreativt pyssel och hantverk, sagostunder, filmvisningar, konserter med mera.

Här kan du läsa mer om några av de aktiviteter som är arrangeras regelbundet på våra bibliotek: 

Babybibblan

Babybibblan är en mötesplats för dig som är 0-18 månader och för din vuxen.

Babybibblan bjuder på sagor och musikstunder, rim och ramsor, teaterföreställningar och andra språkutvecklande aktiviteter. Ta gärna med eget fika till de små så bjuder vi på kaffe och te till de stora.

Aktiviteten startar kl. 9.30. Drop in från kl. 9.15!

Plats: Svalövs bibliotek.  

Familjefredag

För alla små barn som ännu inte börjat skolan!

Kom till bibblan med din vuxen och var med på våra roliga aktiviteter! Vi läser, sjunger, pysslar och umgås tillsammans. Efter aktiviteten bjuder vi på fika.

Familjefredagens aktivitet startar kl. 10.00. Drop in från kl. 9.45!

Plats: Svalövs bibliotek.

 

Babybibblan och Familjefredag är en del av Bokstart.

Lördagsteater

Ett antal gånger per termin arrangeras Lördagsteater på Svalövs bibliotek. Då bjuder vi in professionella teatergrupper eller andra kulturaktörer med föreställningar som riktar sig särskilt till barn.

Föreställningarna riktar sig till barn i olika åldrar, se information om respektive arrangemang.

Lördagsteatern har oftast begränsat antal platser, så för ett besök behövs biljett som bokas eller hämtas gratis på biblioteket. 

Plats: Svalövs bibliotek.

Lovaktiviteter

I samband med skollov arrangerar vi aktiviteter för barn som är lediga från skolan. De flesta av dessa aktiviteter riktar sig till barn i åldern 6-12 år men ibland finns aktiviteter även för äldre ungdomar. Se information om våra aktiviteter i aktuellt lovprogram på Svalövs kommuns webbplats

Lovaktiviteter arrangeras i huvudsak av Svalövs bibliotek, men ibland finns aktiviteter även på biblioteken i Billeberga, Kågeröd, Röstånga och Teckomatorp.

Språk