Datorer, utskrifter och kopiering i Helsingborg

Datorer, utskrifter och kopiering i Helsingborg

Det finns möjlighet att låna dator, skriva ut, scanna och kopiera på alla bibliotek i Helsingborg. På stadsbiblioteket finns även fax och mikrofilmsläsare.

Låna dator och annan teknisk utrustning

Det är gratis för alla att låna dator, mikrofilmsläsare och scanner. Datorerna har de vanligaste programmen och går utmärkt att använda för att till exempel skriva, skicka e-post, surfa, läsa nyheter och göra bankärenden.

På Helsingborgs stadsbibliotek och Idé A Drottninghög finns det några extra kraftfulla datorer med bland annat programmen Adobe Photoshop, InDesign, Illustrator, Premiere Pro.

Du loggar in på datorn med ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer och PIN-kod. Du kan enkelt skaffa ett bibliotekskort på biblioteket eller här via webbsidan.

Vi har ingen utrustning för hemlån.

Pris för utskrifter och kopiering 

A4: 2 kronor/sida (färg eller svart-vit)
A3: 4 kronor/sida (färg eller svart-vit)

Det går att betala med kort, kontanter och swish på stadsbiblioteket, med kontanter och swish på Idé A Drottninghög och endast med swish på övriga bibliotek i Helsingborgs stad.

På Helsingborgs stadsbibliotek används utskriftsskort, som du köper med minst 5 kopior i informationsdisken på entréplan eller på Digidel på andra våningen.

Pris för fax

Inom Sverige: 10 kronor för första sidan, 5 kronor för följande sidor.
Övriga länder: 20 kronor för första sidan, 10 kronor för följande sidor.

Fax finns endast på Helsingborgs stadsbibliotek.

Trådlöst nätverk

På alla bibliotek i Helsingborg heter det trådlösa nätverket Helsingborg. Det är gratis att surfa och inget lösenord krävs.

Lär dig mer om internet och teknik på Digidel

På Helsingborgs stadsbibliotek, Idé A Drottninghög och Helsingborg biblioteksbuss finns Digidel där vi kan stötta dig som är ny på digitala tjänster och verktyg att komma igång. Lär dig hantera en smartphone, hur du tar hand om din ekonomi på nätet, gör ärenden och använder olika e-tjänster. Vi på Digidel är måna om att så många som möjligt ska våga ta klivet ut i den digitala världen – att våga prova. Vi erbjuder inspiration och kunskap för alla, nybörjare och erfarna.

Internet? Vad är det och hur gör man?

Är du nyfiken på Internet och vad du kan ha för nytta av det? Vi förklarar och visar dig vad du behöver för att komma igång och vad du kan ha för nytta av nätet. Hos oss kan du också lära dig hantera e-post, sociala medier och mycket mer.

Smarta enheter

Smarta enheter gör vardagen enklare – och är enkla att komma igång med. Med en smart telefon eller surfplatta kan du göra bankärenden, fotografera (den bästa kameran är den man har med sig), hålla kontakten med familj och vänner, planera inköp och mycket mer. 

Felsökning och problem

Krånglar din dator eller telefon? Får du upp nya frågor och meddelande eller fungerar det inte som du är van vid? Ta med din enhet hit, så tittar vi på problemet och löser det efter bästa förmåga.

Boka en bibliotekarie

Är det något speciellt som du skulle vilja ha hjälp med kan du boka en timmes individuell handledning med en bibliotekarie. Du behöver boka tid i förväg, vilket du kan göra direkt här på webbplatsen via ett formulär. Beskriv ditt ärende så utförligt det går så vi kan förbereda oss och hjälpa dig på bästa sätt.

Microfilm

  • Helsingborgs Dagblad 1884-2013
  • Helsingborgs Posten 1900-1930
  • Öresundsposten 1847-1939

Finns tillgängliga på mikrofilm på Stadsbiblioteket. Kontakta oss på telefon: 042-10 69 00 eller e-post: stadsbiblioteket@helsingborg.se om du vill boka en tid vid mikrofilmsläsaren.

Språk