Fotosamlingar

Fotosamlingar

På biblioteken i Höganäs, Klippan, Landskrona och Örkelljunga finns lokala fotosamlingar som du kan nå via externa webbsidor.

Höganäs

I Höganäs kommuns bildarkiv har vi genom åren samlat gamla bilder från Höganäs och Kullabygden. De tidigaste bilderna är från sekelskiftet, 1900. Här kan du ladda ner äldre fotografier från Höganäs Kullabygden med omgivningar. Bildbanken är under uppbyggnad och vi laddar upp bilder kontinuerligt. Du kommer till Höganäs kommuns bildbank för historiska bilder via hoganas.se.

Klippan

På biblioteken i Klippan, Ljungbyhed och Östra Ljungby kan du söka i en databas med fotograf Axel Blomgrens bilder i. Databasen sträcker sig från 1897 till 1950-talets början. Det finns både miljö-, grupp- och porträttbilder i databasen. Få mer information om Blomgrens arkiv på klippan.se.

Landskrona

I samarbete med Landskrona Foto finns Per Hemmingssons samling av fotografisk litteratur tillgänglig på Landskrona bibliotek. Hemmingsson var fotohistoriker, kritiker och författare. År 1971 hade han en viktig roll i upprättandet av ett fotografiskt museum – som en oberoende avdelning av Moderna Museet i Stockholm. Maila biblioteketvuxen.program@landskrona.se för att boka in en tid för visning.

Örkelljunga

Kultur- och fritidsnämnden i Örkelljunga har förvärvat och även fått ett stort antal fotografier genom åren. En del av dessa foton finns numera inlagda i en databas. För närvarande finns det mer än 12 000 foton i databasen. Se Örkelljunga kommuns fotosamling på orb.kulturhotell.se.

Språk