Använda biblioteket

Här hittar du information om vad du kan använda biblioteket till.

Boka en bibliotekarie, visning eller bokprat

Handledning av en bibliotekarie, biblioteksvisningar, klassbesök och bokprat.
Mer om Boka en bibliotekarie, visning eller bokprat

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket, kan biblioteket komma till dig. Tjänsten finns i flera kommuner och är till för dig som på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket.
Mer om Boken kommer

Datorer, utskrifter och kopiering

Behöver du låna dator, fax, kopiera eller göra utskrifter? Eller vill du kanske lära dig mer om digital teknik?
Mer om Datorer, utskrifter och kopiering

Fotosamlingar

På biblioteken i Höganäs, Klippan, Landskrona och Örkelljunga finns lokala fotosamlingar som du kan nå via externa webbsidor.
Mer om Fotosamlingar

Hyra lokal eller utställningsrum

Behöver du hyra en lokal till ett arrangemang eller möte? På flera bibliotek i Familjen Helsingborg kan du hyra eller låna en mindre eller större lokal. Många bibliotek har även en lokal för utställningar.
Mer om Hyra lokal eller utställningsrum

Inköpsförslag och fjärrlån

Här kan du lämna förslag på böcker, filmer, musik, tidningar, ljudböcker och tv-spel som du önskar att biblioteket ska köpa in, eller beställa ett fjärrlån.
Lämna inköpsförslag eller beställ fjärrlån

Läs på olika sätt

Biblioteken har böcker i olika format för dig som har en synnedsättning, läs- och skrivsvårigheter eller vill läsa böcker på lätt svenska. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, ljudböcker, punktskrift och talböcker.
Mer om Läs på olika sätt

Låneregler

Med ett bibliotekskort har du tillgång till fler än femtio bibliotek med över två miljoner böcker, ljudböcker, filmer, TV-spel, e-böcker med mera. Du kan låna och återlämna på alla bibliotek i Familjen Helsingborg.
Mer om våra låneregler

Meröppet

Flera bibliotek har meröppet, vilket innebär att du kan besöka biblioteket även när det inte är bemannat. För att bli meröppetanvändare behöver du vara över 18 år och registrera dig på ditt bibliotek.
Mer om Meröppet

Många språk

Biblioteken har många böcker och andra medier på olika språk. För dig som tränar ett språk och vill läsa en lättare text finns lättlästa böcker. Tränar du svenska har vi även grammatikböcker, parallellböcker och böcker om det svenska samhället.
Mer om läsning på många språk

Skaffa bibliotekskort

Med ett bibliotekskort hos Bibliotek Familjen Helsingborg får du tillgång till fler än femtio bibliotek med över två miljoner böcker, ljudböcker, filmer, TV-spel, e-böcker med mera.
Så här skaffar du bibliotekskort

Släktforskning

Om du är intresserad av släktforskning har många bibliotek tillgång till olika släktforskningsdatabaser. Några bibliotek har även mikrofilmsläsare. Här kan du se vilka databaser som finns och vilka bibliotek som erbjuder dem.
Mer om släktforskning

Så använder du bibliotekets webbplats

Läs om hur du loggar in, söker i katalogen, reserverar, lånar om och betalar avgifter här på webbplatsen.
Mer om Så använder du bibliotekets webbplats

TV-spel

Flera bibliotek har TV-spel för olika konsoler att låna hem. Här kan du läsa vilka bibliotek som erbjuder lån av TV-spel och vilka låneregler som gäller.
Mer om TV-spel

Språk