Skaffa bibliotekskort

Med ett bibliotekskort hos Bibliotek Familjen Helsingborg får du tillgång till fler än femtio bibliotek med över två miljoner böcker, ljudböcker, filmer, TV-spel, e-böcker med mera.

Du kan låna och återlämna på alla bibliotek i Familjen Helsingborg, oavsett vilket av våra bibliotek du har lånat på. TV-spel kan bara lånas och reserveras på biblioteket som äger dem, men kan lämnas på alla bibliotek.

Så skaffar du ett bibliotekskort

Du skaffar ett bibliotekskort genom att registrera dina personuppgifter i formuläret nedan, samt läsa och godkänna villkoren. Genom att trycka på skicka godkänner du att uppgifterna i formuläret sparas i bibliotekssystemet.

Om du är över 18 år går du i nästa steg längst upp på skärmen och klickar på länken Avtal. Där kan du läsa hela avtalet och signera det med bank-ID. Har du inget bank-ID kan du alltid skaffa bibliotekskort direkt på biblioteket.

När du väl signerat avtalet kan du använda alla bibliotekets tjänster, förutom e-media. För att kunna låna även e-media behöver du besöka ett av våra bibliotek. Ta med giltig fotolegitomation.

Om du är under 18 år måste du ha vårdnadshavares godkännande och underskrift. Det går inte att signera barns avtal digitalt. Skaffa bibliotekskortet direkt på biblioteket.

Blankett (pdf) att fylla i på svenska och engelska finns här.

PIN-kod till ditt bibliotekskort

Du får en PIN-kod till ditt bibliotekskort som du använder som lösenord. Du behöver en PIN-kod för att kunna använda bibliotekets tjänster som nås via bibliotekfh.se, till exempel reservationer och omlån.

Om du vill byta PIN-kod måste du visa legitimation. Du kan även byta din kod själv under Mina sidor.

Personuppgifter

När du skaffar bibliotekskort registreras du i vårt låntagarregister. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter under Så hanterar vi personuppgifter.

Skaffa bibliotekskort

Fyll i dina uppgifter.
Ange ditt personnummer i formatet YYYYMMDDXXXX
Ange ditt telefonnummer inklusive landskod, t ex +46
Ange önskad PIN-kod (4 siffror)

Språk