Nya bibliotekfh.se

Välkommen till vår nya responsiva webbplats!

Oavsett om du besöker oss via en dator, surfplatta eller mobil kan du nu enkelt söka, reservera, låna om, och allt annat du brukar göra på bibliotekets webbplats. Känns det ovant hittar du här nedanför förklaringar på sådant som är nytt.

Har du andra frågor om webbplatsen är du välkommen att höra av dig till oss på kontakt@bibliotekfh.se.

Söka och reservera

Medietyper

När du sökt efter en bok och klickat på en titel i träfflistan ser du längst ner på sidan vilka format vi har av boken, t ex Bok, E-bok och Ljudbok CD. Om boken finns i flera upplagor från olika år ser du även vilka upplagor du har att välja mellan.

Klicka på formatet eller upplagan du är intresserad av för att se mer information, och om boken finns inne.
Om du vill reservera boken måste du vara inloggad. Klicka på Logga in och skriv in ditt personnummer/bibliotekskortsnummer och PIN-kod.

Klicka på knappen Reservera - [antal] i kö. Är det redan många reservationer i kö? Tänk på att kön är gemensam för alla exemplar av boken som finns i Bibliotek Familjen Helsingborg.

Välj biblioteket där du vill hämta din reservation och klicka på Reservera. Du kan också ställa in ett förvalt bibliotek där du vill hämta under Mina sidor, under rubriken Mina bibliotekskort.

Listor

Om du är inloggad när du söker efter en bok kan du markera boken som Läst eller Vill läsa direkt i träfflistan. Du kan också skapa egna listor och lägga till böcker i dem.

Söka arrangemang

Du kan söka efter arrangemang i samma ruta som du använder för att söka böcker. Träffarna ser du under fliken Webbplatsinnehåll i träfflistan. Du kan också gå via menyalternativet Kalender.

Mina sidor - omlån, lånetider och dina reservationer

För att låna om loggar du in, klickar på Mina sidor i menyn och går till Mina lån. Under rubriken Lån ser du dina lånade böcker. Klicka på Låna om för varje bok du vill låna om, eller välj Låna om alla längst ner i listan.

Öppettider och annan information om ditt bibliotek

Nu hittar du dagens öppettider direkt på Startsidan. Klicka på din kommun i högerspalten, så ser du dagens tider för alla kommunens bibliotek. Under rubriken Biblioteken i menyn kan du också gå direkt till ditt bibliotek och se hela veckans öppettider, kontaktuppgifter, aktuell kalender och service och tjänster som erbjuds på biblioteket.

Andra nyheter på sidan

.