Författarbesök: Henrik Bromander Författarbesök: Henrik Bromander
Ängelholms Stadsbibliotek
Torsdagen 15 september klockan 19:00

I sin hyllade roman Vän av ordning skildrar Henrik Bromander vår akuta samtid när han skriver om Joel vars aktiviteter på nätet utvecklas från att vara en sporadisk skribent i olika forum till att bli en aktivist i den högerradikala rörelsens tjänst, ett så kallat nättroll. Bromander berättar om hatet och dess konsekvenser, om den historia som skrivs framför våra ögon i statusuppdateringar och kommentarsfält.

Oskar Johansson från biblioteket intervjuar. På scen ställs frågan som varit högst på dagordningen på ledarsidor och debatterats flitigt i böcker och debattartiklar de senaste åren: hur föds ett nättroll?

När: Tors. 15/9 kl. 19.00.

Var: Stadsbiblioteket vån. 2, Hörsalen.

Entré: 50 kr. för vuxna, 25 kr. för dig under 18 år.

Arr: Ängelholms bibliotek.

Biljetter kan köpas en månad i förväg antingen i bibliotekets reception eller läggas undan på 0431 - 46 89 00. Biljetter kan också köpas på plats.

[Fotograf: Ludwig Trollare]

Sommarboken Sommarboken
Var med i Sommarboken - låna och läs i sommar och få en present!

På flera av biblioteken inom Familjen Helsingborg kan du vara med i Sommarboken under juni, juli och augusti. Reglerna skiljer sig från bibliotek till bibliotek, men en sak är densamma överallt: läs böcker på sommarlovet och få en present av ditt bibliotek! Här ser du vilka regler som gäller för Sommarboken på ditt bibliotek:

Biblioteken i Bjuv
Biblioteken i Båstad
Biblioteken i Helsingborg
Biblioteken i Höganäs
Biblioteken i Klippan
Biblioteken i Landskrona
Biblioteken i Perstorp
Biblioteken i Svalöv
Biblioteken i Åstorp
Biblioteken i Ängelholm
Biblioteken i Örkelljunga

Lättläst med Ann Gomér Lättläst med Ann Gomér
Landskrona Bibliotek
Tisdagen 13 september klockan 9:00
Vid tre tillfällen i höst kommer tre författare som skriver lättläst skönlitteratur för vuxna till oss. Först ut är Ann Gomér som berättar om hennes nya serie Hon & Han.

Tis 13/9 kl 9.00 Ann Gomér - Hon & Han - Lättläst för vuxna.
Tors 6/10 kl 9.00 Christina Wahldén - Med verkligheten som grund.
Tis 15/11 kl 9.00 Cecilia Davidsson - Utvandrarna som lättläst
Konsert: Sofia Karlsson Konsert: Sofia Karlsson
Perstorps bibliotek
Tisdagen den 6 september klockan 19:00

 

Konserten hålls i Perstorps kyrka. Biljetterna säljs på Perstorps bibliotek och kostar 50:-

Sångerskan Sofia Karlsson har med sin finstämda musik lockat många att lyssna på folkmusik. Hon är en multibegåvad musiker och sångerska som ger hyllade liveframträdanden på gitarr, flöjt, tramporgel och fiol. Sofias karriär tog fart rejält med den hyllade skivan Svarta ballader med Dan Andersson-tolkningar, som sålts i över 100 000 exemplar. Efter den har hon släppt flera rosade skivor som har kammat hem grammisar både i Sverige och i Danmark. Nu kommer hon till Musikriket med The Grand Guitar Orchestra – de svenska toppgitarristerna Mattias Perez, Daniel Ek och Anders Nygårds – en unik intimkonsert helt utan ljudförstärkning.

Ett samarbete mellan Perstorps kommun, Svenska kyrkan i Perstorp och Musik i Syd.

Konserten ingår i Musikriket som är ett samarbete mellan Musik i Syd och mindre kommuner i norra Skåne och södra Småland, där ambitionen är att boka professionella artister till mindre orter.

Författarbesök: Anders de la Motte Författarbesök: Anders de la Motte
Bjuvs bibliotek
Lördagen den 10 september klockan 13:00

Författarbesök

Anders de la Motte tilldelades Svenska deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman (Ultimatum) 2015. Nu är han tillbaka med Slutet på sommaren, en fristående spänningsroman om gamla oförrätter och djupt begravda hemligheter. Anders är uppvuxen i Billesholm. Välkommen hit och lyssna på när han berättar om sitt författarskap och sin senaste bok.

Gratis inträde.

Låna e-böcker och e-ljudböcker Låna e-böcker och e-ljudböcker
Så här gör du för att låna e-böcker direkt från bibliotekfh.se.

Klicka här eller på rubriken E-böcker i menyn för att komma till vår e-bokssida.

Du söker efter e-böcker på samma sätt som du söker efter andra böcker. Söker du från e-bokssidan får du bara upp e-böcker i träffarna, och om du söker från någon annan av sidorna inom biblioteksnv.se får du upp träffar både på e-böcker och tryckta böcker. På e-bokssidan kan du också få tips på särskilda kategorier eller nyinkomna e-böcker, läsa mer om e-böcker eller följa en steg-för-steg-guide till e-bokslån.

När du lånat en e-bok kan du se den under Mina lån, och här kan du även att ladda ner samma e-bok flera gånger, till exempel om du vill läsa samma bok både på din telefon och din surfplatta.