Författarbesök: Niklas Orrenius Författarbesök: Niklas Orrenius
Tivolihuset i Höganäs
Tisdag 4 oktober klockan 19:00

Möt DN-journalisten och författaren som i höst är aktuell med boken Skotten i Köpenhamn - ett reportage om Lars Vilks och yttrandefrihetens gränser. En bok om extremism, terror och rädslor - och om en konstnär som lever med livvakter dygnet runt.

Biljettpris: 100 kronor. Under 25 år, 30 kronor.
Förköp på Höganäs Bibliotek, telefon 042-33 73 69.

Klicka här för att ladda hem affisch till samtliga författaraftnar.

Lättläst med Christina Wahldén Lättläst med Christina Wahldén
Landskrona Bibliotek
Torsdag 6 oktober klockan 9:00
Vid tre tillfällen i höst kommer tre författare som skriver lättläst skönlitteratur för vuxna till oss. Christina Wahldén använder ofta verkligheten som grund för sina böcker som tex i böckerna om Hamid som är en ensamkommande kille från Afghanistan.

Tis 13/9 kl 9.00 Ann Gomér - Hon & Han - Lättläst för vuxna.
Tors 6/10 kl 9.00 Christina Wahldén - Med verkligheten som grund.
Tis 15/11 kl 9.00 Cecilia Davidsson - Utvandrarna som lättläst
Författarbesök: Karin Wahlberg Författarbesök: Karin Wahlberg
Bjuvs bibliotek
Lördag 15 oktober klockan 13:00

Författarbesök
 

Välkommen på författarbesök med Karin Wahlberg som har skrivit både deckare och sjukhusromaner. Nu är hon aktuell med boken Cancerland tur & retur som bygger på egna erfarenheter.

Fri entré.

Författarbesök: Jan Guillou Författarbesök: Jan Guillou
Ängelholms Stadsbibliotek
Torsdag 6 oktober klockan 15:30

Guillous nya roman Äkta amerikanska jeans är den sjätte delen i serien Det stora århundradet. Eric, den tredje generationen Lauritzen, växer upp på 50-talet. Det är en tid när grunden för det svenska folkhemmet och välståndet läggs. Ett sönderbombat Europa skriker efter svenska råvaror. Samtidigt präglas tillvaron av skräcken inför kärnvapenkriget. Men för Eric finns orosmolnen på närmare håll. Hans skyddade tillvaro ute i Saltsjöbaden är på väg att slås i spillror.

I den stora omvandlingen föds också en ny ungdomskultur och influenserna kommer inte längre från Europa utan från USA. Eric dras med i fascinationen för allt det nya inom musik, mode och film. Han lyckas inte bara med konststycket att smuggla den förbjudna drycken Coca-Cola – han blir även först i klassen med att bära äkta amerikanska jeans.

När: Tors. 6/10 kl. 15.30

Var: Mitt i Stadsbiblioteket

Fri entré. Inga biljetter behövs. Kom i tid - det kan bli fullt!

Arr: Ängelholms bibliotek

Foto: Peter Knutson

Författarbesök: Martina Haag Författarbesök: Martina Haag
Landskrona Stadsbibliotek 10 oktober och Båstads bibliotek 13 oktober.

Skådespelaren, krönikören, författaren och På Spåret-vinnaren Martina Haag kommer till Landskrona Stadsbibliotek måndagen 10 oktober klockan 19:00, och till Agardhsalen på Båstad bibliotek torsdagen 13 oktober klockan 18:00, för att samtala om sitt författarskap.

Senaste boken heter Det är något som inte stämmer och har blivit mycket uppmärksammad och hyllad. Reservera Martina Haags böcker här.

För besöket på Båstads bibliotek: Biljetter kostar 80:-, eller 30:- för dig som studerar, och finns att köpa på biblioteket i Båstad. Boka biljett på 0431-770 88 eller bastad.bibliotek@bastad.se.

För besöket på Landskrona Stadsbibliotek: Kontakta biblioteket för mer information.

Foto: Anna-Lena Ahlström

Författarbesök: Majgull Axelsson Författarbesök: Majgull Axelsson
Svalövs bibliotek
Lördag 22 oktober klockan 12:00

Vi får besök av ingen mindre än Majgull Axelsson! En av vår tids mest lästa och omtyckta svenska författare, med böcker som Aprilhäxan, Slumpvandring, Moderspassion och Jag heter inte Miriam.
Fri entré och ingen föranmälan. Varmt välkomna!

Foto: Cato Lein (beskuren)