sommarboken 2016 startar 7 juni sommarboken 2016 startar 7 juni
Läs åtta böcker i sommar - så får du en

SOMMARBOKEN på biblioteken i Ängelholm är till för dig som 6-20 år.
Du får delta i Sommarboken en gång under sommaren.

SÅ HÄR GÅR DET TILL:

Första dagen för Sommarboken är 7 juni. Kom till biblioteket och hämta din sommarboksfolder och låna hem dina första böcker. Du har hela sommaren (till den 31/8) på dig att låna och läsa åtta böcker. Du behöver inte låna alla åtta på en gång. Du ska kunna läsa böckerna själv

Du kan välja bland berättelseböcker, faktaböcker, poesi, böcker på andra språk, bilderböcker eller seriemagasin. Om du har svårt att läsa tryckta böcker kan du få hjälp av oss på biblioteken med lättlästa böcker och ljudböcker.

I foldern antecknar du författare och titlar på de böcker du läst. När du lämnar tillbaka en utläst bok ska foldern vara med så att vi kan sätta en stämpel för varje läst bok. Betygsätt dina böcker med en till fem stjärnor, skriv/rita om en av dina lästa böcker. När du har läst åtta böcker är det dags att välja en presentbok.

Sommarboken pågår 7 juni – 31 augusti. Böcker till Sommarboken kan du låna på Stadsbiblioteket, närbiblioteken eller bokbussen.

I år vill vi att du skriver/ritar om en av dina lästa böcker.Tack till eleverna i klass 8 på Söndrebalgs skola som bidragit med teckningar.

Hjärtligt välkomna på språkcafé! Hjärtligt välkomna på språkcafé!
Måndagar och onsdagar kl. 15 - 17

Väl mött i Språkrummet, Stadsbiblioteket vån. 2

Bibliotek Familjen Helsingborg Bibliotek Familjen Helsingborg
Från 2016 byter biblioteken i nordvästra Skåne namn till Bibliotek Familjen Helsingborg.

De elva nordvästskånska kommunerna har länge samarbetat. Politikerna i kommunerna beslutade gemensamt i höstas att alla samarbeten ska ligga under ett och samma varumärke: Familjen Helsingborg.

För dig som besöker biblioteken innebär namnbytet att du kommer mötas av ett nytt utseende på bibliotekskorten, webbplatsen och i informationsmaterialet. I övrigt är det samma service och innehåll som tidigare, och samma låneregler kommer fortsätta att gälla. Du som redan har ett bibliotekskort behöver inte byta ut det, vi kommer inte att kräva in korten med Skåne Nordväst-loggan på.

I och med namnbytet så har vi ändrat vår adress till bibliotekfh.se, så det är den största förändringen för bibliotekens besökare. De nya bibliotekskorten och informationsmaterialet kommer att tas fram och komma ut nu i vår.

För mer information om Familjen Helsingborg, se www.familjenhelsingborg.se.

Läsutmaning 2016 Läsutmaning 2016
Sommarens läsutmaning har börjat!
Läs 8 böcker i 12 kategorier

Kom och hämta Läsutmaningens bokmärke på något av våra bibliotek. Läs 8 böcker ur de 12 kategorierna på framsidan av detta bokmärke. Välj själv vilka av kategorierna och vilka böcker. Läsutmaningen pågår 7/6 – 31/8. Tipsa oss sedan gärna om vilken bok du tyckte bäst om på bokmärket. I september är du välkommen på vårt bokprat där vi träffas och tipsar varandra om bra böcker ur läsutmaningen. Datum meddelas senare.

Nya funktioner på hemsidan Nya funktioner på hemsidan
I samband med namnbytet har bibliotekets hemsida fått ett par nya funktioner.

I samband med att vi byter namn från Bibliotek Skåne Nordväst till Bibliotek Familjen Helsingborg ändrar vi också ett par funktioner på hemsidan

Du behöver inte längre skapa ett användarnamn för att få tillgång till funktioner som betygsättning och spara minneslista. Du loggar alltid in med ditt personnummer eller lånekortsnummer och PIN-kod, och får tillgång till alla funktioner. Har du ett användarnamn sedan tidigare fungerar det fortfarande att logga in med.

Sidorna Mina Lån och Omlån har designats om, för att göra omlånen tydligare.

Du kan nu välja ett förvalt hämtställe för dina reservationer, så att du inte längre behöver fylla i vilket bibliotek du vill hämta boken på varje gång du reserverar. Du väljer ett förvalt hämtställe genom att logga in och gå in på sidan Mina uppgifter, klicka på Visa vid Förvalt hämtställe för reserverat material och sedan välja ett bibliotek i listan.

Knapparna där du väljer hur du vill läsa en e-bok har fått tydligare namn.

Hemsidan är byggd för dessa webbläsare och nyare versioner av dem: Internet Explorer 11, Firefox 43 och Chrome 47.

nya filmer nya filmer