DAISY DAISY

DAISY-böcker är till för alla som har svårt att läsa tryckt text. Klicka på rubrikerna för att läsa mer.

DAISY

DAISY-böcker är talböcker som är avsedda speciellt för dig som är synskadad eller har läs- och skrivsvårigheter.

DAISY-böckerna är inlästa på en CD-skiva som man lyssnar på i en särskild DAISY-spelare. Du kan låna en DAISY-spelare på vissa av våra bibliotek.

Du kan också vända dig till din kommuns syn- eller hjälpmedelscentral för att få en spelare. Det kan krävas att man är inskriven på Synenheten/syncentralen för att man ska få låna DAISY-spelare via dem.

För att låna DAISY-böcker måste du vara registrerad som talbokslåntagare. Kontakta biblioteket i din kommun för att registrera dig.

DAISY på USB-minne

Talböcker på ett usb-minne underlättar för dig som vill flytta över talboken till din daisyspelare, mp3-spelare eller dator. Talböcker på USB-minne kan du låna på biblioteken i Bjuv, Höganäs och Åstorp.

DAISY-spelare

DAISY-spelare kan du få från syncentralen eller hjälpmedelscentralen i din kommun. Det kan krävas att man är inskriven på Synenheten/syncentralen för att man ska få låna DAISY-spelare via dem.

Du kan även låna en DAISY-spelare på biblioteken i Bjuv, Båstad, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Egen nedladdning

Du som har synskada eller läshinder kan ladda ner DAISY-böcker själv till din dator. Kontakta biblioteket i din kommun och boka en tid för registrering. När du har skrivit under ett avtal hos oss blir du registrerad som enskild nerladdare och får direkt tillgång till alla nedladdningsbara böcker på Tal- och punktskriftsbiblioteket.

Om du är under 18 år måste du antingen ha med en förälder vid registreringen, eller ha med ett påskrivet intyg hemifrån.

Böcker du själv har laddat ner kan du lyssna på direkt i datorn, överföra till en mp3-spelare, bränna till en CD eller läsa i en smartphone via en app som heter DAISY Reader (kräver iPhone eller Android-telefon).

Bjuv: Kontakta Bjuvs bibliotek på telefon 042-4585230.

Båstad: Kontakta Tove Brinck på telefon 0431-77091.

Helsingborg: Kontakta Eva Månsson eller Camilla Andersson på telefon 042-106900.

Höganäs Bibliotek: Kontakta Catherine Schou på telefon 042-337375 eller Anette Björck på telefon 042-337376.

Klippan: Kontakta Annelie Svensson på telefon 0435-28180 eller Charlotte Almqvist på telefon 0435-28175.

Landskrona: Kontakta Landskrona stadsbibliotek på telefon 0418-473500.

Perstorp: Kontakta Perstorps bibliotek på telefon 0435-39230 eller 0435-39227.

Svalöv: Kontakta Svalövs bibliotek på telefon 0418-475130.

Åstorp: Kontakta Åstorps bibliotek telefon 042-64220, eller ditt filialbibliotek.

Ängelholm: Kontakta Ängelholms stadsbibliotek på telefon telefon 0431-87104.

Örkelljunga: Kontakta Krister Aronsson på telefon 0435-55137.

Äppelhyllan Äppelhyllan

Alla barn ska få uppleva läsglädje, men alla böcker passar inte alla barn.

Då finns Äppelhyllan. Här hittar du böcker med punktskrift, taktila böcker, böcker och filmer med teckenspråk och böcker med Pictogram.

Kontakta ditt bibliotek för att få veta mer.

Copyright © AXIELL Sweden 2012 All Rights Reserved. No part of this material may be reproduced or republished without AXIELL Sweden's express consent unless otherwise indicated.