Läslov 31/10 - 6/11 Läslov 31/10 - 6/11
Under Läslovet kan du bland annat träffa biblioteken i Familjen Helsingborg på Väla!

Kom och träffa oss i Bibliotek Familjen Helsingborgs pop-up-bibliotek på Väla under höstlovsveckan! Vi bjuder på bokfika, tipstävlingar, Pokémonverkstad, pysselhörna och mycket mer.

Även på biblioteken i Helsingborg händer det mycket under läslovet. Vi har tema Sagolov på flera av biblioteken med läsning av klassiska sagor, en sagomiljö på Stadsbiblioteket och en en tävling med sagotema som du kan delta i på biblioteken eller på vår facebooksida.

Se hela läslovsprogrammet och få mer information om pop-up-biblioteket på Väla här!

Retrostone Retrostone
Helsingborgs Stadsbibliotek
Helgen 29 - 30 oktober 2016
Nu är det dags för spelturnering igen på Stadsbiblioteket! Tillsammans med GameAge har vi skapar RetroStone. Denna gången blir det Hearthstone och tv-spel som gäller. För mer information och tillvägagångssätt för anmäla klicka på länken nedan:

https://bibliotekfh.se/web/arena/helsingborg/retrostone
Sagofest Sagofest
Helsingborgs Stadsbibliotek
Måndag 31 oktober klockan 13:00 - 16:00

För barn 6-12 år och med familj.Upplev de gamla folksagorna genom berättelser, lek, pyssel och fika. Hitta sagorna i Sagojakten, förvandla dig till Rödluvan eller vargen, akta dig för jättespindelns nät, träffa häxan Baba-Jaga, skapa dina egna sagosmycken, skriv en egen saga och mycket annat.

Lokal: Barnavdelningen. Fri entré.

Sagoskog Sagoskog
Helsingborgs Stadsbibliotek
19 oktober - 10 november

Kom och upplev en sagomiljö med Rödluvan och mormors stuga i en förtrollad skog. Lek, prova utklädning, rita sagobilder och skriv din egen saga.

Sagoskogen hittar du i Stadsbibliotekets entré 2016-10-19 – 2016-11-10.

En stackars liten haj En stackars liten haj
Helsingborgs Stadsbibliotek
Lördag 22 oktober klockan 14:00

För barn 4-8 år. Efter en bok av Mårten Sandén och Per Gustavsson. Det var en gång en pojke som älskade att bada. Han skulle nog ha badat varje dag, om han inte vore så väldigt rädd för hajar. En föreställning om rädsla och hur man kan övervinna den.

Med Obanteatern. Lokal: Kulan. Entré 40 kronor/barn + 1 vuxen.

Foto: Christer Jonsson

Nordvästskåne - en bygd i förändring Nordvästskåne - en bygd i förändring
Laröds bibliotek
Onsdag 26 oktober klockan 18:00

Den välkände fotografen Bertil Hagberg, som visat sina flygfoton i storformat på Öresundsplatsen och i sina vackra böcker, visar bilder av Skåne från ovan och förändringar som sker i Helsingborg.

Fri entré.

Bygg en lyckligare hjärna Bygg en lyckligare hjärna
Idé A Drottninghög
Onsdag 9 november klockan 18:00

Karin Tydén har flera drömjobb i bagaget, bland annat som TV-profil. Nu är hon entreprenör och hjälper människor att tänka nytt. Hon är också en internationellt certifierad hypnotisör, som anlitas flitigt av bl a skådespelare, artister, politiker och företagsledare.

Karin berättar hur du bygger en lyckligare hjärna. Du får tips på övningar somkan skapa ett inre bankkonto med positiva resurser. Lär dig varva ner, må bättre och prestera bättre. Metoderna är enkla och med några minuters träning varje dag kan du koda om din hjärna.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Cykla! Cykla!
Helsingborgs Stadsbibliotek
Onsdag 10 november klockan 18:00

Fler och fler städer väljer att satsa på cykling. Cyklar i olika modeller för olika behov, som till exempel elcyklar och lastcyklar, blir allt vanligare. Har cykeln blivit en folkrörelse som är här för att stanna?

Lina E. Johansson, författare och journalist, berättar om cykelns historia, psykologi och ekonomi. Hon har skrivit boken Cykla med kollegan Maja Lagercrantz och tillsammans gjorde de radioprogrammet Cykla i P1.

Lokal: Hörsalen. Fri entré.