Byte av datasystem och webbplats Byte av datasystem och webbplats
Biblioteken i Klippans kommun
27 februari - 6 mars

Nytt biblioteksdatasystem och ny webbplats – störningar i driften under vecka 9, 27 februari – 5 mars samt måndagen den 6 mars.

Bibliotek Familjen Helsingborg  byter biblioteksdatasystem och webbplats. Webbplatsen kommer att få en ny struktur och fungera lika bra i smartphone som på webben. Vår ambition är att det nya biblioteksdatasystemet ska ge dig som användare bättre service.

Vad kommer inte att fungera under vecka 9?

  • Det går inte att låna, lämna tillbaka, låna om eller beställa något material. Man kan inte hämta ut aviserade böcker.
  • Det går inte att använda några tjänster på vår webbplats www.bibliotekfh.se  Ny webbplats lanseras den 7 mars.
  • Det går inte att låna e-böcker eller strömmande e-ljudböcker. Har man pågående strömmande lån måste man lyssna/läsa färdigt innan webbplatsen stängs den 27 februari.
  • Man kan inte lämna fjärrlåneansökningar eller inköpsförslag via webbformulär.
  • Dina lån och reservationer följer med till den nya webbplatsen men inte dina minneslistor. Spara ner dem innan den gamlawebbplatsen stängs ner den 27 februari.

Vad kan man göra på biblioteket?

Biblioteken i Klippan och Ljungbyhed kommer att ha begränsad öppettid under vecka . Se här!
På dessa bibliotek kan du under veckan läsa, använda bibliotekets publika datorer, använda Wi-fi, kopiera och låna toaletten. 

Biblioteket i Östra Ljungby kommer att vara stängt vecka 9.


 

vårens program vårens program
Biblioteken i Klippans kommun
Barnarrangemang våren 2017

Här hittar du bibliotekens arrangemang för barn i Klippans kommun under våren 2017.
För samtliga gäller fri entré samt att man kan anmäla sig tidigast en vecka i förväg.
Arrangör är Kultur- och fritid.

sportlov 2017 sportlov 2017
Biblioteken i Klippans kommun
20-26 februari

Titta i kalendern efter aktiviteter på våra bibliotek! Alla aktiviteter i kommunen under sportlovsveckan hittar du här!

Blomgrens arkiv Blomgrens arkiv
Klippans Bibliotek/Klippans Konsthall
Tisdag 7 mars klockan 18:30

I databasen Blomgrens bilder finns drygt 36 000 bilder från Klippan med omnejd från förra sekelskiftet fram till omkring 1950. Det rör sig både om miljö-, grupp och porträttbilder. Databasen administreras av Klippans Hembygdsförening och Åsbo släkt- och folklivsforskare förening. Medlemmar i dessa föreningar kan nå databasen extern med egen inloggning. Tisdagen den 7 mars arrangeras en bildvisning i Klippans Konsthall klockan 18:30. Insläpp från 18.15. OBS! Begränsat antal platser. Fri entré.
Läs mer om Blomgrens arkiv här!

 

gör egen film - live action! gör egen film - live action!
Klippans Bibliotek
Sportlovet tisdag 22 + onsdag 23 februari

Vill du göra film men vet inte hur du ska börja? Kom och prova på under sportlovet! Vi träffas på biblioteket i Klippan på tisdagen klockan 16.00-18.00 för att komma på vad filmen ska handla om och förbereda inspelning. På onsdagen kör vi så det ryker klockan 10.00-15.00, från första scenen till premiären med popcorn! Du kan stå framför kameran som skådespelare, eller bakom som fotograf. Det finns alltid något kul att göra för alla i ett filmteam. Ta gärna med egna utklädningskläder, lösmustascher, masker eller annat kul som du har hemma.
OBS! Föranmälan telefon 0435-281 76 eller bibliotek@klippan.se.
Ledare: Jim Nilsson. Rekommenderad ålder: 10-12 år. Gratis.
Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen

 

angelägen torsdag angelägen torsdag
Klippans Bibliotek/Klippans Musikskola
Torsdag 2 mars klockan 18:30-20:00

Den första torsdagen i mars, april och maj bjuder Kultur- och fritidsförvaltningen in till öppna och kostnadsfria föreläsningar. Här får du chansen att lyssna till intressanta perspektiv på aktuella samhällsämnen. Det ges också utrymme för dig i publiken att ställa frågor och komma med funderingar i ett kortare samtal som följer efter föreläsningarna.

Först ut i vår föreläsningsserie är Karin Wahlberg, deckarförfattare och läkare.
Hon drabbades av ändtarmscancer 2015. I sin senaste bok, Cancerland – tur & retur, tar hon oss med på sin resa in och ut ur Cancerlandet. Här får ni lyssna till när hon delar med sig av sina erfarenheter och berättar om sin kamp mot sjukdomen, men också mot sjukhussystemet. Karin bjuder på öppenhjärtliga betraktelser där hon belyser ämnet från patientperspektivet och utifrån sin roll som läkare.

Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med Antidiskrimineringsbyrån Helsingborg

 

språkcafé språkcafé
Klippans Bibliotek
Måndag den 27 februari klockan 16:00

Kom och prata svenska över en kopp kaffe eller te! Vi vänder oss till dig som vill bli bättre på svenska eller hjälpa andra att bli bättre på svenska. Gratis, även fikan! Klockan 16.00 måndagar 30 januari, 27 februari, 27 mars och 24 april. Anmäl dig gärna senast fredagen före i bibliotekets lånedisk eller på e-post bibliotek@klippan.se
Arrangör: Klippans bibliotek i samarbete med Komvux.

Språkcafé arrangeras också i Sågenhuset på tisdagar. Läs mer här.

Hållbar livsstil Hållbar livsstil
Klippans Bibliotek
Torsdag 9 mars klockan 18:00

Pål Börjesson, professor vid Lunds Tekniska Högskola föreläser på temat "Hur väljer jag en hållbar livsstil? Oftast ser vi inte vilken miljöpåverkan vårt dagliga liv har. Miljöpåverkan sker ofta dolt för oss i samband med tillverkning av de varor vi konsumerar eller vid hanteringen av vårt avfall. Pål Börjesson forskar om hållbar produktion av biobränslen. Hur kan dessa integreras i våra liv och få oss att leva lite mer hållbart? Fri entré.

Arrangör: ABR Skåne i samarbete med Kultur- och fritidsförvaltningen