språkcafé språkcafé
Klippans Bibliotek
Måndagen den 26 september klockan 16:30

Kom och prata svenska över en kopp kaffe eller te! Vi vänder oss till dig som vill bli bättre på svenska eller hjälpa andra att bli bättre på svenska. Gratis, även fikan! Klockan 16.30 måndagar 26 september, 24 oktober, 21 november samt 19 december. Anmäl dig gärna senast fredagen före i bibliotekets lånedisk eller på e-post bibliotek@klippan.se
Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen, Avdelning biblioteket i samarbete med Komvux.

e-boksworkshop e-boksworkshop
Klippans Bibliotek
Onsdagen den 5 oktober klockan 10.00-12.00

Har du en läs- eller surfplatta eller smartphone och inte lyckats ladda ner e-böcker? Kom till vår drop-in så hjälper vi dig efter bästa förmåga! Ta med din platta, ev. inloggningar och Familjen Helsingborgs  lånekort + PIN-kod. Saknar du lånekort och eller/PIN-kod visar du legitimation så fixar vi det åt dig. Vi kan inte stå till tjänst med installation av själva plattan och dylikt.
Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen, avdelning Biblioteket

 

utställning utställning
Östra Ljungby Bibliotek
pågår till och med 3 oktober

Marianne och Emma Bengtsson ställer ut måleri och keramik på Östra Ljungby bibliotek. Utställningen pågår till och med den 3 oktober.  Välkommen!
 

 

tisdageftermiddag på bibblan tisdageftermiddag på bibblan
Klippanas Bibliotek
Start tisdagen den 4 oktober klockan 14:30

Sagostund och pyssel för förskolebarn i sällskap med vuxen på barnavdelningen. Vi träffas tisdagar mellan klockan 14:30 och 15:30. Sista tillfället under hösten 2016 är den 22 november.Ingen förhandsanmälan behövs! Välkommen!  Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen, avd Biblioteket.

angelägen torsdag angelägen torsdag
Klippans Bibliotek/Musikskolans Konsertsal
Torsdag 6 oktober klockan 18:00

Lars-Göran Wadén är bland annat en flitig debattör, engagerad i funktionshinderrörelsen och författare till boken ”Livet rullar vidare”. Under sin föreläsning om bemötandefrågor vänder Lars-Göran bland annat ut och in på frågan om det verkligen behövs en instruktionsbok för gående i hur de ska bemöta personer som sitter i en stol med hjul. Fri entré.
Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen

Låna en e-bok! Låna en e-bok!
Så här gör du för att låna e-böcker direkt från bibliotekfh.se.

Klicka här eller på rubriken E-böcker i menyn för att komma till vår e-bokssida.

Du söker efter e-böcker på samma sätt som du söker efter andra böcker. Söker du från e-bokssidan får du bara upp e-böcker i träffarna, och om du söker från någon annan av sidorna inom biblioteksnv.se får du upp träffar både på e-böcker och tryckta böcker. På e-bokssidan kan du också få tips på särskilda kategorier eller nyinkomna e-böcker, läsa mer om e-böcker eller följa en steg-för-steg-guide till e-bokslån.

När du lånat en e-bok kan du se den under Mina lån, och här kan du även att ladda ner samma e-bok flera gånger, till exempel om du vill läsa samma bok både på din telefon och din surfplatta.