KURA SKYMNING KURA SKYMNING
Landskrona Bibliotek
Måndag 14 november 19:00

I år är det 20:e gången som Föreningen Norden arrangerar Kura skymning. Årets tema är "Framtiden i Norden."
Birgitta Gustavsson läser årets text som är hämtad ur "Vandets vogter" av Emmi Itäranta. Kvällen fortsätter med musik av Floating Sofa Quartet som består av Leija Lautamaja [FI] melodeon och harmonium, Malte Zeberg [SE] kontrabas, Clara Tesch [DK] fiol och Mads Kjøller-Henningsen [DK] flöjt.
Arr: Föreningen Norden och Landskrona stadsbibliotek.

LITTERÄRT GÄSTABUD LITTERÄRT GÄSTABUD
Landskrona Bibliotek
Fredag 18 november 19.00

Årets Litterära gästabud äger rum fredagen den 18 november kl. 19.00 på Landskrona stadsbibliotek. Gästande författare är Frida Skybäck och Set Mattsson.

Med teman som äktenskap, drömmar, kvinnorättskamp och olycklig kärlek ger Frida Skybäck en röst åt tidigare generationers kvinnor. Skybäck har tidigare skrivit romanerna Charlotte Hassel, Den vita frun, Norrsken och är nu aktuell med Polarnatt som är andra delen i serien om de tre systrarna Stiernfors i 1840-talets Lund.

Set Mattsson är aktuell med Så länge min bror andas. Sensommaren 1943 försämras situationen snabbt för Danmarks judar. De som kan flyr över havet till Sverige. En av dem är Gila Gerson. Mattsson har tidigare skrivit triologin Ondskans pris, Svekets offer och Fruktans tid om kriminalöverkonstapel Douglas Palm vid Malmöpolisen.

Biljetter säljs på stadsbiblioteket 24 oktober – 14 november för 200 kr/st. I priset ingår landgång, måttidsdryck samt te/kaffe och kaka. Programmet är ett samarrangemang mellan Landskrona Stadsbibliotek och Bibliotekets Vänner.

 

Fem Författare Fem Böcker Fem Familjer Fem Författare Fem Böcker Fem Familjer
Landskrona Bibliotek
Tisdagar 18:30
I höst, på tisdagar klockan 18.30, har biblioteket en bokcirkel med temat Familjen. Det blir fem träffar med fem olika bibliotekarier där det diskuteras fem skilda böcker. Om du vill vara med och bokcirkla ska du läsa in dig på de här titlarna:

Tis 16/8 Joyce Carol Oates - Det var vi som var Mulvaneys med bibliotekarien Sandra Bergqvist.
Tis 6/9 Julie Otsuka - När kejsaren var gudomlig med bibliotekarien Jessica Ralsgård.
Tis 4/10 Elena Ferrante - Min fantastiska väninna med bibliotekarien Pontus Ridderstedt.
Tis 8/11 Sara Stridsberg - Beckomberga: ode till min familj med bibliotekarien Aili Lindkvist.
Tis 13/12 Douglas Coupland - Alla familjer är psykotiska med bibliotekarien Olof Lindvall. g
BOKSTART BOKSTART
Landskrona Bibliotek
Biblioteket gör hembesök hos barnfamiljer.

2015-2017 deltar Landskrona stadsbibliotek i kulturrådets pilotprojekt Bokstart. Familjer i utvalda stadsdelar får bokgåvor och besök av biblioteket när deras barn är sex månader, ett år samt arton månader gamla.

Syftet är att engagera småbarnsföräldrar att tidigt börja läsa tillsammans med sina barn för att stimulera språkutveckling och läslust. Projektet finansieras av Statens kulturråd och genomförs tillsammans med Region Skåne. Det är en del av en nationell satsning på läsfrämjande som också äger rum i Södertälje och Göteborg.

Läs gärna mer om Bokstart på Kulturrådets hemsida

 

LÄTTLÄST MED CECILIA DAVIDSSON LÄTTLÄST MED CECILIA DAVIDSSON
Landskrona Bibliotek
Tisdag 15 november 9:00
Vid tre tillfällen i höst kommer tre författare som skriver lättläst skönlitteratur för vuxna till oss. Cecilia Davidsson har skrivit flera egna böcker. Hon har också återberättat en rad klassiker, nu översätter hon Utvandrarsviten till lättläst.

Tis 13/9 kl 9.00 Ann Gomér - Hon & Han - Lättläst för vuxna.
Tors 6/10 kl 9.00 Christina Wahldén - Med verkligheten som grund.
Tis 15/11 kl 9.00 Cecilia Davidsson - Utvandrarna som lättläst
BRODERICAFÈ MED HEMSLÖJDEN MALMÖHUS BRODERICAFÈ MED HEMSLÖJDEN MALMÖHUS
Landskrona Bibliotek
Lördagar 13:00 - 15:00

Hemslöjden Malmöhus bjuder in till brodericafé under fyra lördagar kl 13 - 15.
Brodera, fika och inspireras av varandra.

10 september
  8 oktober
12 november
  3 december

Arr: Hemslöjden Malmöhus.

Nya funktioner på hemsidan Nya funktioner på hemsidan
I samband med namnbytet har bibliotekets hemsida fått ett par nya funktioner.

I samband med att vi byter namn från Bibliotek Skåne Nordväst till Bibliotek Familjen Helsingborg ändrar vi också ett par funktioner på hemsidan

Du behöver inte längre skapa ett användarnamn för att få tillgång till funktioner som betygsättning och spara minneslista. Du loggar alltid in med ditt personnummer eller lånekortsnummer och PIN-kod, och får tillgång till alla funktioner. Har du ett användarnamn sedan tidigare fungerar det fortfarande att logga in med.

Sidorna Mina Lån och Omlån har designats om, för att göra omlånen tydligare.

Du kan nu välja ett förvalt hämtställe för dina reservationer, så att du inte längre behöver fylla i vilket bibliotek du vill hämta boken på varje gång du reserverar. Du väljer ett förvalt hämtställe genom att logga in och gå in på sidan Mina uppgifter, klicka på Visa vid Förvalt hämtställe för reserverat material och sedan välja ett bibliotek i listan.

Knapparna där du väljer hur du vill läsa en e-bok har fått tydligare namn.

Hemsidan är byggd för dessa webbläsare och nyare versioner av dem: Internet Explorer 11, Firefox 43 och Chrome 47.