Sofia Karlsson & The Grand Guitar... Sofia Karlsson & The Grand Guitar...
Perstorps bibliotek
Tisdagen den 6 september klockan 19:00

 

Konserten hålls i Perstorps kyrka. Biljetterna säljs på Perstorps bibliotek och kostar 50:-

Sångerskan Sofia Karlsson har med sin finstämda musik lockat många att lyssna på folkmusik. Hon är en multibegåvad musiker och sångerska som ger hyllade liveframträdanden på gitarr, flöjt, tramporgel och fiol. Sofias karriär tog fart rejält med den hyllade skivan Svarta ballader med Dan Andersson-tolkningar, som sålts i över 100 000 exemplar. Efter den har hon släppt flera rosade skivor som har kammat hem grammisar både i Sverige och i Danmark. Nu kommer hon till Musikriket med The Grand Guitar Orchestra – de svenska toppgitarristerna Mattias Perez, Daniel Ek och Anders Nygårds – en unik intimkonsert helt utan ljudförstärkning.

Ett samarbete mellan Perstorps kommun, Svenska kyrkan i Perstorp och Musik i Syd.

Konserten ingår i Musikriket som är ett samarbete mellan Musik i Syd och mindre kommuner i norra Skåne och södra Småland, där ambitionen är att boka professionella artister till mindre orter.

Språkcafé Språkcafé
Perstorps bibliotek
Varannan tisdag klockan 15:00-16:00

Vill du lära dig prata bättre svenska? Kom till bibliotekets språkcafé! Vi pratar svenska med varandra och dricker en kopp kaffe. Vi träffas på biblioteket följande tisdagar klockan 15:00 - 16:00:

23 augusti, 6 september, 20 september, 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 15 november, 29 november klockan, 13 december

Språkcaféet är ett samarbete mellan Perstorps bibliotek och Röda Korset i Perstorp.

Sommarboken för vuxna Sommarboken för vuxna
Perstorps bibliotek
1 juni - 31 augusti

Alla vuxna och unga över 15 år är välkomna att vara med i Sommarboken för vuxna. Låna sju böcker på biblioteket och fyll i alla uppgifter i sommarboksfoldern. Den kan du hämta på biblioteket i Perstorp eller ladda ner här. Lämna in den ifyllda foldern på biblioteket och få en gåva.

Ha en skön lässommar!

Sommarens öppettider Sommarens öppettider
Under sommaren har Perstorps bibliotek förändrade öppettider.

Avvikande öppettider under sommaren:

23 juni: 10:00-15:00

24 juni: Stängt

 

Mellan 30 maj - 27 augusti har Perstorps bibliotek förändrade öppettider:

Måndag – fredag: 10:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Tidningsrummet är öppet från 8:30 måndag - fredag.

Vi återgår till ordinarie öppettider fr.o.m. 29 augusti.

 

Om e-böcker Om e-böcker
Så här gör du för att låna e-böcker direkt från bibliotekfh.se.

Klicka här eller på rubriken E-böcker i menyn för att komma till vår e-bokssida.

Du söker efter e-böcker på samma sätt som du söker efter andra böcker. Söker du från e-bokssidan får du bara upp e-böcker i träffarna, och om du söker från någon annan av sidorna inom biblioteksnv.se får du upp träffar både på e-böcker och tryckta böcker. På e-bokssidan kan du också få tips på särskilda kategorier eller nyinkomna e-böcker, läsa mer om e-böcker eller följa en steg-för-steg-guide till e-bokslån.

När du lånat en e-bok kan du se den under Mina lån, och här kan du även att ladda ner samma e-bok flera gånger, till exempel om du vill läsa samma bok både på din telefon och din surfplatta.

Nya funktioner på hemsidan Nya funktioner på hemsidan
I samband med namnbytet har bibliotekets hemsida fått ett par nya funktioner.

I samband med att vi byter namn från Bibliotek Skåne Nordväst till Bibliotek Familjen Helsingborg ändrar vi också ett par funktioner på hemsidan

Du behöver inte längre skapa ett användarnamn för att få tillgång till funktioner som betygsättning och spara minneslista. Du loggar alltid in med ditt personnummer eller lånekortsnummer och PIN-kod, och får tillgång till alla funktioner. Har du ett användarnamn sedan tidigare fungerar det fortfarande att logga in med.

Sidorna Mina Lån och Omlån har designats om, för att göra omlånen tydligare.

Du kan nu välja ett förvalt hämtställe för dina reservationer, så att du inte längre behöver fylla i vilket bibliotek du vill hämta boken på varje gång du reserverar. Du väljer ett förvalt hämtställe genom att logga in och gå in på sidan Mina uppgifter, klicka på Visa vid Förvalt hämtställe för reserverat material och sedan välja ett bibliotek i listan.

Knapparna där du väljer hur du vill läsa en e-bok har fått tydligare namn.

Hemsidan är byggd för dessa webbläsare och nyare versioner av dem: Internet Explorer 11, Firefox 43 och Chrome 47.