Möt Lina Wolff Möt Lina Wolff
Tivolihuset i Höganäs
Onsdag 25 januari klockan 19:00

Möt vår senaste Augustprisvinnare som i höstas belönades med priset för bästa skönlitterära bok för De polyglotta älskarna, hennes tredje bok. Hon debuterade 2009 med novellsamlingen Många människor dör som du. Romanen Bret Easton Ellis och de andra hundarna fick bland annat Tidningen Vi:s litteraturpris.

Plats: Tivolihuset, Östra Parkgatan 2
Biljettpris: 100 kronor, under 25 år 30 kronor
Förköp på Höganäs Bibliotek, 042-33 73 69

Möt Dogge Doggelito Möt Dogge Doggelito
Idé A Drottninghög
Onsdag 8 februari klockan 18:00

Dogge berättar om att att tro på och satsa på sina egna drömmar. Han är född, uppväxt och fortfarande bosatt i Alby- Norra Botkyrka, så han har en del att berätta om utsatthet, utanförskap och förstörelse. Men också om det berikande med gemenskap och möjligheter som vardagslivet erbjuder, tillsammans med människor från andra kulturer. Mycket handlar om dina egna vägar och beslut. Man kan vända negativt till positivt.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Möt Martina Haag Möt Martina Haag
Tivolihuset i Höganäs
Tisdag 14 mars klockan 19:00

Möt skådespelerskan som sadlade om och började skriva vid 39 års ålder. Hennes senaste bok Det är något som inte stämmer blev snabbt en av de mest omtalade böckerna när den kom ut för ett år sedan. Nyligen utsågs den till Årets Bok av Bonniers Bokklubbar, efter en omröstning bland läsarna.

Plats: Tivolihuset, Östra Parkgatan 2
Biljettpris: 100 kronor, under 25 år 30 kronor
Förköp på Höganäs Bibliotek, 042-33 73 69

Möt Therese Uddenfeldt Möt Therese Uddenfeldt
Landskrona Bibliotek
Tisdag 31 januari 19.00
Therese Uddenfeldt, född 1975, är journalist med en bakgrund på SR:s och SVT:s kulturredaktion. Hon bor sedan ett par år i Skåne. hon är aktuell med Gratislunchen - Eller varför det är så svårt att förstå att allt har ett slut. En bok om oljan och dess ändlighet.

Arr: Landskrona stadsbibliotek
 

Möt Steve Sem-Sandberg Möt Steve Sem-Sandberg
Ängelholms Stadsbibliotek
Torsdag 26 januari klockan 18:00

Den 26 januari välkomnar vi Steve Sem-Sandberg till Ängelholms stadsbibliotek på författarkväll om nya romanen Stormen: en berättelse.

Steve Sem-Sandberg är författare, kritiker och översättare, bosatt i Wien. Han har mottagit åtskilliga svenska och utländska utmärkelser för sina böcker genom åren, bland annat Augustpriset, som han tilldelades 2009 för dokumentär-romanen De fattiga i Łódź. I november 2016 mottog han som andra svensk    någonsin det prestigefyllda franska priset Prix Médicis Etranger för bästa till franska översatta roman för De utvalda. Hans böcker är översatta till ett flertal olika språk.

När: Tors. 26/1 kl. 18.00.

Var: Stadsbiblioteket vån. 2, Hörsalen.

Entré: 50 kr. för vuxna, 25 kr. för dig under 18 år.

Biljetter kan köpas en månad i förväg i Stadsbibliotekets reception  eller bokas på 0431 - 46 89 00. Biljetter kan också köpas på plats i mån av tillgång.

Arr: Ängelholms bibliotek.

 

Möt Nina Björk Möt Nina Björk
Landskrona Bibliotek
Onsdag 8 mars 19:00

På internationella kvinnodagen besöker Nina Björk Landskrona stadsbibliotek och presenterar sin senaste bok Drömmen om det röda - Rosa Luxemburg - Socialism, språk och kärlek.
Arr: Landskrona stadsbibliotek.