Sportlov Sportlov
Under sportlovsveckan händer det mycket på biblioteken! Läs mer på vår sportlovssida.

Du hittar alla sportlovets aktiviteter på biblioteken på sportlovssidan. Kontakta ditt bibliotek för att anmäla dig!

Vill du anmäla dig till Helsingborgs bibliotek gör du det online här. 

Möt Nina Björk Möt Nina Björk
Landskrona Bibliotek
Onsdag 8 mars 19:00

På internationella kvinnodagen besöker Nina Björk Landskrona stadsbibliotek och presenterar sin senaste bok Drömmen om det röda - Rosa Luxemburg - Socialism, språk och kärlek.
Arr: Landskrona stadsbibliotek.

Möt Martina Haag Möt Martina Haag
Tivolihuset i Höganäs
Tisdag 14 mars klockan 19:00

Möt skådespelerskan som sadlade om och började skriva vid 39 års ålder. Hennes senaste bok Det är något som inte stämmer blev snabbt en av de mest omtalade böckerna när den kom ut för ett år sedan. Nyligen utsågs den till Årets Bok av Bonniers Bokklubbar, efter en omröstning bland läsarna.

Plats: Tivolihuset, Östra Parkgatan 2
Biljettpris: 100 kronor, under 25 år 30 kronor
Förköp på Höganäs Bibliotek, 042-33 73 69

Möt bob hansson Möt bob hansson
Idé A Drottninghög
Onsdag 22 februari klockan 18:00

Bob berättar om sin resa från ADHD till ABC, från problem i skolan till att erövra ett språk och genom det sig själv. Det kan vara fantastiskt att leva om man använder sina så kallade brister istället för att ta bort dem. Det är möjligt att förändra ett liv och sin plats i världen, med  något så enkelt som ett möte i taget.  En annan människas blick och kärleken betydelse kan göra skillnad.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Möt Therese Bohman Möt Therese Bohman
Ängelholms stadsbibliotek
Torsdag 9 mars klockan 18:00

Therese Bohman är en litterär mångsysslare som inledde sin karriär som litteraturkritiker. 2010 debuterade hon som romanförfattare med Den drunknade. 2014 kom efterföljaren Den andra kvinnan som nominerats till flera prestigefyllda priser, inklusive Nordiska Rådets litteraturpris och  Sveriges Radios romanpris. Även   hennes aktuella roman Aftonland har fått ett varmt mottagande och nominerades till Augustpriset hösten 2016. Therese Bohman har en originell röst som på kort tid gjort henne till en väletablerad profil i det litterära Sverige.

Entré: 50 kr. för vuxna, 25 kr. för dig under 18 år.

Biljetter kan köpas en månad i förväg i Stadsbibliotekets reception eller läggas undan på 0431 - 46 89 00. Biljetter kan också köpas på plats i mån av tillgång.

Arr: Ängelholms bibliotek.

 

 

Möt Elisabeth Åsbrink Möt Elisabeth Åsbrink
Tivolihuset i Höganäs
Onsdag 5 april klockan 19:00

Möt journalisten och författaren som 2011 fick Augustpriset för Och i Wienerwald står träden kvar. Hör henne berätta om sin senaste bok 1947 som blev Augustnominerad i höstas. Det är en essäsamling där storpolitik blandas med vardagliga händelser under ett år i världshistorien.

Plats: Tivolihuset, Östra Parkgatan 2
Biljettpris: 100 kronor, under 25 år 30 kronor
Förköp på Höganäs Bibliotek, 042-33 73 69