Bokcirkeln läser Emilie Flygare-Carlén Bokcirkeln läser Emilie Flygare-Carlén
Svalövs bibliotek
torsdag 26 januari, kl. 18
Bibliotekets bokcirkel tar sig an en ny klassiker. Vi träffas nästa gång torsdagen 26 januari, kl. 18 och har till dess läst hela Emilie Flygare-Carléns spännande genombrottsroman från 1842, Rosen på Tistelön.
Varmt välkommen att hänga på!
utställning: eva Nelander-juntunen utställning: eva Nelander-juntunen
Svalövs bibliotek
13 januari till 2 februari
Ny spännande utställning på Svalövs bibliotek! Med Eva Nelander-Juntunen, textilkonstnär/konsthantverkare från Billeberga. Varmt välkomna!
kulturvåren kulturvåren
Svalövs kommun
våren 2017
Här kan du läsa Kulturvårens första upplaga som pdf-fil.
e-böcker och e-ljudböcker e-böcker och e-ljudböcker
Så här gör du för att låna e-böcker direkt från bibliotekfh.se.

Klicka här eller på rubriken E-böcker i menyn för att komma till vår e-bokssida.

Du söker efter e-böcker på samma sätt som du söker efter andra böcker. Söker du från e-bokssidan får du bara upp e-böcker i träffarna, och om du söker från någon annan av sidorna inom biblioteksnv.se får du upp träffar både på e-böcker och tryckta böcker. På e-bokssidan kan du också få tips på särskilda kategorier eller nyinkomna e-böcker, läsa mer om e-böcker eller följa en steg-för-steg-guide till e-bokslån.

När du lånat en e-bok kan du se den under Mina lån, och här kan du även att ladda ner samma e-bok flera gånger, till exempel om du vill läsa samma bok både på din telefon och din surfplatta.

Nya funktioner på hemsidan Nya funktioner på hemsidan
I samband med namnbytet har bibliotekets hemsida fått ett par nya funktioner.

I samband med att vi byter namn från Bibliotek Skåne Nordväst till Bibliotek Familjen Helsingborg ändrar vi också ett par funktioner på hemsidan

Du behöver inte längre skapa ett användarnamn för att få tillgång till funktioner som betygsättning och spara minneslista. Du loggar alltid in med ditt personnummer eller lånekortsnummer och PIN-kod, och får tillgång till alla funktioner. Har du ett användarnamn sedan tidigare fungerar det fortfarande att logga in med.

Sidorna Mina Lån och Omlån har designats om, för att göra omlånen tydligare.

Du kan nu välja ett förvalt hämtställe för dina reservationer, så att du inte längre behöver fylla i vilket bibliotek du vill hämta boken på varje gång du reserverar. Du väljer ett förvalt hämtställe genom att logga in och gå in på sidan Mina uppgifter, klicka på Visa vid Förvalt hämtställe för reserverat material och sedan välja ett bibliotek i listan.

Knapparna där du väljer hur du vill läsa en e-bok har fått tydligare namn.

Hemsidan är byggd för dessa webbläsare och nyare versioner av dem: Internet Explorer 11, Firefox 43 och Chrome 47.

nästa bokcafé – tema finland nästa bokcafé – tema finland
Svalövs bibliotek
fredag 20 januari, kl. 10

Årets första bokcafé har tema Finland. 2017 firar vår östra granne 100 år av självständighet. Vad är läsvärt från de tusen sjöarnas land?

På bibliotekets bokcafé fikar vi och pratar om böcker vi läst, böcker vi vill läsa, böcker vi älskar, böcker vi avskyr... Till varje bokcafé planeras ett tema att associera frit kring.

Varmt välkommen!

barnteater: hej tittut! barnteater: hej tittut!
Svalövs bibliotek
lördag 28 januari, kl. 14:00
Hej Tittut! Vad finns i väskorna? Olika slagverksinstrument och en saxofon trollas
fram. Jazz och barnvisa möts i denna föreställning där det enkla står i fokus. Ida och Emeli (Medi) skapar en musikalisk lek med rörelse och instrument.
Rekommenderad ålder: 1-3 år.
Gratis biljetter hämtas på Svalövs Bibliotek. Obs! Begränsat antal platser så först till kvarn!
språkcafé språkcafé
Svalövs bibliotek
varje måndag, kl. 16:00
Vi gör en nystart för språkcaféet på Svalövs bibliotek, med prat på svenska över en kopp kaffe eller té. Språkcaféerna är för dig som vill bli bättre på svenska, eller vill hjälpa andra att bli bättre på svenska. Varmt välkommen!
Bibliotek Familjen Helsingborg Bibliotek Familjen Helsingborg
Från 2016 byter biblioteken i nordvästra Skåne namn till Bibliotek Familjen Helsingborg.

De elva nordvästskånska kommunerna har länge samarbetat. Politikerna i kommunerna beslutade gemensamt i höstas att alla samarbeten ska ligga under ett och samma varumärke: Familjen Helsingborg.

För dig som besöker biblioteken innebär namnbytet att du kommer mötas av ett nytt utseende på bibliotekskorten, webbplatsen och i informationsmaterialet. I övrigt är det samma service och innehåll som tidigare, och samma låneregler kommer fortsätta att gälla. Du som redan har ett bibliotekskort behöver inte byta ut det, vi kommer inte att kräva in korten med Skåne Nordväst-loggan på.

I och med namnbytet så har vi ändrat vår adress till bibliotekfh.se, så det är den största förändringen för bibliotekens besökare. De nya bibliotekskorten och informationsmaterialet kommer att tas fram och komma ut nu i vår.

För mer information om Familjen Helsingborg, se www.familjenhelsingborg.se.