Kulturhösten i Svalöv Kulturhösten i Svalöv
Svalövs bibliotek
Hösten 2016

Här kan du ladda ner Kulturhösten som pdf-fil.

Jack och Bönstjälken Jack och Bönstjälken
Svalövs bibliotek
lördagen den 8 oktober, kl. 14:00

Den klassiska folksagan i en ny och modern tappning som utmanar och uppmuntrar till fantasin! Av och med Banditsagor.
Rekommenderad ålder: från 3 år.
Speltid: 30 min.
Insläpp från 13.50

Gratis biljetter finns att hämta på Svalövs bibliotek fram till den 7 oktober.

Bokcirkeln läser Bergtagen Bokcirkeln läser Bergtagen
Svalövs bibliotek
torsdag 13 oktober, kl. 18:00
Bibliotekets bokcirkel cirklar vidare. Nu kring Thomas Manns 1900-talsklassiker Bergtagen. Vi träffas nästa gång den 13 oktober, och har till dess läst halva romanen. Varmt välkommen att hänga på! 
språkcaféet språkcaféet
Svalövs bibliotek
måndagar kl. 16, fr.o.m. den 5 september
Nu kör höstens språkcaféer igån igen! Som vanligt på måndagar kl. 16:00. Kom och prata svenska över en kopp kaffe eller te. Om du vill bli bättre på att prata svenska, eller hjälpa andra att bli bättre på att prata svenska. Från och med den 5 september.
"Av jord är du kommen" "Av jord är du kommen"
Svalövs bibliotek
torsdag 24 november, kl. 18:00
”Av jord är du kommen” – Skånska bönder under den agrara revolutionen på 1700 och 1800-talet. Föreläsning med Patrick Svensson, docent vid Ekonomisk-historiska institutionen på Lunds universitet. Föreläsningen ingår i Forskarturnén 2016, där ett gäng lundaforskare ger sig ut på de skånska vägarna för att berätta om sina spännande ämnen. Varmt välkomna!
vad ska vi tanka bilen med i framtiden? vad ska vi tanka bilen med i framtiden?
Svalövs bibliotek
torsdag 6 oktober, kl. 18:00
Föreläsning med Ola Wallberg, universitetslektor på Institutionen för kemiteknik på Lunds universitet. Föreläsningen ingår i Forskarturnén 2016, där ett gäng lundaforskare ger sig ut på de skånska vägarna för att berätta om sina spännande ämnen. Varmt välkomna!
författarbesök: majgull axelsson författarbesök: majgull axelsson
Svalövs bibliotek
Lördag 22 oktober klockan 12:00

Vi får besök av ingen mindre än Majgull Axelsson! En av vår tids mest lästa och omtyckta svenska författare, med böcker som Aprilhäxan, Slumpvandring, Moderspassion och Jag heter inte Miriam.
Fri entré och ingen föranmälan. Varmt välkomna!

Foto: Cato Lein (beskuren)

Nya funktioner på hemsidan Nya funktioner på hemsidan
I samband med namnbytet har bibliotekets hemsida fått ett par nya funktioner.

I samband med att vi byter namn från Bibliotek Skåne Nordväst till Bibliotek Familjen Helsingborg ändrar vi också ett par funktioner på hemsidan

Du behöver inte längre skapa ett användarnamn för att få tillgång till funktioner som betygsättning och spara minneslista. Du loggar alltid in med ditt personnummer eller lånekortsnummer och PIN-kod, och får tillgång till alla funktioner. Har du ett användarnamn sedan tidigare fungerar det fortfarande att logga in med.

Sidorna Mina Lån och Omlån har designats om, för att göra omlånen tydligare.

Du kan nu välja ett förvalt hämtställe för dina reservationer, så att du inte längre behöver fylla i vilket bibliotek du vill hämta boken på varje gång du reserverar. Du väljer ett förvalt hämtställe genom att logga in och gå in på sidan Mina uppgifter, klicka på Visa vid Förvalt hämtställe för reserverat material och sedan välja ett bibliotek i listan.

Knapparna där du väljer hur du vill läsa en e-bok har fått tydligare namn.

Hemsidan är byggd för dessa webbläsare och nyare versioner av dem: Internet Explorer 11, Firefox 43 och Chrome 47.

e-böcker och e-ljudböcker e-böcker och e-ljudböcker
Så här gör du för att låna e-böcker direkt från bibliotekfh.se.

Klicka här eller på rubriken E-böcker i menyn för att komma till vår e-bokssida.

Du söker efter e-böcker på samma sätt som du söker efter andra böcker. Söker du från e-bokssidan får du bara upp e-böcker i träffarna, och om du söker från någon annan av sidorna inom biblioteksnv.se får du upp träffar både på e-böcker och tryckta böcker. På e-bokssidan kan du också få tips på särskilda kategorier eller nyinkomna e-böcker, läsa mer om e-böcker eller följa en steg-för-steg-guide till e-bokslån.

När du lånat en e-bok kan du se den under Mina lån, och här kan du även att ladda ner samma e-bok flera gånger, till exempel om du vill läsa samma bok både på din telefon och din surfplatta.

Bibliotek Familjen Helsingborg Bibliotek Familjen Helsingborg
Från 2016 byter biblioteken i nordvästra Skåne namn till Bibliotek Familjen Helsingborg.

De elva nordvästskånska kommunerna har länge samarbetat. Politikerna i kommunerna beslutade gemensamt i höstas att alla samarbeten ska ligga under ett och samma varumärke: Familjen Helsingborg.

För dig som besöker biblioteken innebär namnbytet att du kommer mötas av ett nytt utseende på bibliotekskorten, webbplatsen och i informationsmaterialet. I övrigt är det samma service och innehåll som tidigare, och samma låneregler kommer fortsätta att gälla. Du som redan har ett bibliotekskort behöver inte byta ut det, vi kommer inte att kräva in korten med Skåne Nordväst-loggan på.

I och med namnbytet så har vi ändrat vår adress till bibliotekfh.se, så det är den största förändringen för bibliotekens besökare. De nya bibliotekskorten och informationsmaterialet kommer att tas fram och komma ut nu i vår.

För mer information om Familjen Helsingborg, se www.familjenhelsingborg.se.